Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 17:14 - Намерени в интернет
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1475 Коментари: 0 Гласове:
0



От древността до наши дни импулсът да се събира и класифицира познанието е постоянна човешка величина.

Сред най-амбициозните й съвременни проявления безспорно е стремежът да се структурира необятната информационна вселена в интернет.
  
В български контекст, решителна крачка в тази насока е направена от един от най-мащабните проекти на Инвестор.БГ АД – създаваният от потребителите за потребителите онлайн каталог Start.bg.

Отскоро функциониращ с нова версия, с освежен дизайн и по-лесна навигация, популярният портал може да се похвали с внушителния брой от 1500 тематични страници, събрали в себе си всички актуални и интересни линкове от дадена област.

От сериозните въпроси за образованието, институциите и здравословния начин на живот до любопитните предсказания на китайския хороскоп, тънкостите на френската кухня и ароматичните свойства на чаеното дърво – всичко е намерило своето място между виртуалните корици на Start.bg.
  
За информационното богатство на портала се грижат повече от 500 външни сътрудници, за които Start-редакторството е нещо средно между хоби, професионално предизвикателство и лично призвание.

Наскоро проведена анкета сред най-активните пишещи разкрива, че заниманията с каталога са обект на дългогодишна пристрастеност, без изгледи за отзвучаване. Ето и някои любопитни подробности:

рядко любознателността на редакторите се изчерпва с една единствена област – от едно и също „виртуално“ перо, например, се  списват разнопосочни теми като „отглеждане на деца“, „кандидатстване за работа“, „насекоми“, „влечуги“, „бъдни вечер“, „аборт“, „брак“, „целувка“, „бг антики“, „бг поети“,“бг кино“, „френска/ италианска/ руска кухня“, „имен ден“, „инвитро“, „козметични маски“ и много други.

Интересите в дадена сфера обикновено се дължат на хоби, но често се пресичат и с професионалните ангажименти на пишещите, ефективно обвързвайки теорията с практиката.

Насочени към туризма например са  заниманията на редактора на теми като „архитектурни резервати“ и „Вършец“, а отговарящият за областите „спортни настилки“, „индустриални подове“, „ламиниран паркет“ и пр. е ангажиран точно с такива услуги.

За повечето редактори работата в Start.bg е средство за разширяване на познанията в дадена любима сфера, както и мотив за отключване на нови интереси; освен предизвикателство за собствения интелект, заниманията с виртуалната енциклопедия са още начин за намиране нови приятели, възможност за допълнителни доходи и път към редица полезни контакти.

И така, ако се чуствате компетентни в дадена област или се нуждаете се от надежден компас в информацонния интернет-лабиринт, можете спокойно да се обърнете към Start.bg -  непрекъснато разрастващ се виртуален многотомник, вдъхновен от идеята да превърне всяко търсене в приятен и ефективен процес.



Тагове:   намерени,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1997534
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930