Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2008 17:06 - Инвестор.БГ си запази място в Брюксел
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1831 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Растящата популярност на онлайн комуникацията е свързана и с по-големи отговорности. Особено когато става дума за младежите и за децата.

Именно такъв е фокусът на European Social Networking Task Forcе – международен форум под патронажа на ЕС, който ще се проведе на 24 април в Брюксел.

Полезни практики и опит, ориентирани към потребителската сигурност в интернет, ще споделят водещи социални мрежи и виртуални портали като Facebook, MySpace, Bebo, YouTube, Yahoo!Europe и много други.

Единствени представители на младежкия онлайн сегмент в България ще бъдат двата най-динамични сайта от портфолиото на Инвестор БГ АД – порталът за запознанства Aha.bg и виртуалното издание за тийнейджъри Teenproblem.net.

Двете популярни интернет платформи са доказали, чрез политиката и съдържанието си, адекватността си спрямо спецификите на младежката аудитория и свързаните с нея отговорности.

Лидер в областта си, Aha.bg е първият портал за виртуални срещи, който предоставя възможност за подаване на сигнал към ГОРЕЩА ЛИНИЯ - проект, подкрепен от институции като Министерството на образованието, Министерството на вътрешните работи и Агенцията за закрила на детето.

Успоредно с динамизирането на общуването в интернет посредством новаторски и оригинални решения, основна мисия на сайта е да стимулира диалога родители-деца, да насочва към потенциалните опасности, които крие онлайн анонимността и да информира младите потребители за задължителните мерки за сигурност, които трябва да се вземат при установяване на виртуални контакти.

Предпочитана комуникационна среда за тийнейджърите, Teenproblem.net, залага на сериозната модерация на съдържанието си, както и на специалния акцент върху материалите за интернет безопасността, предоставяни от Българската национална асоциация на потребителите („Децата и насилието в интернет“, „Рекламиране на алкохол и цигари на деца в интернет“, „Да запазим децата си в безопасност, когато са в мрежата и др.).

Участието в настоящата инициатива на ЕС не е първото взаимодействие на онлайн портала с европейските структури – Teenproblem.net е единственият български младежки сайт, включен в международния Дневник “Разумни решения” (практичен справочник, разпространяван в училищата във всички 27 страни от Европейския съюз и засягащ теми, свързани с правата на потребителя и с околната среда).

В условията на информационна свобода и подчертан интерес на младежите към онлайн общуването, българските сайтове, ориентирани към най-динамичната аудитория в интернет, следва да са също толкова динамични и да полагат усилия за сигурността на своите потребители.



Тагове:   Брюксел,   място,


Гласувай:
0



1. creativni - Zip. bg това е сайта който ще е дом...
09.05.2008 21:05
Zip.bg това е сайта който ще е доминиращ след година
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1992145
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031