Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2008 15:42 - YouTube споделя софтуерните си тайни
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1631 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Сайтът за споделяне на видеосъдържание YouTube обяви, че ще отвори за ползване „инструменти“, които ще помогнат на програмисти и дизайнери да се възползват от основните функционалности на YouTube, което на практика означава, че ще им даде възможност да изработят собствен сайт по подобие на YouTube, пише Ройтерс.
От YouTube обясняват, че ще предоставят пълен достъп до видео програмите на сайта, както и основната мрежа за хостване и гледане на видео файлове.
Нивото на достъп значително надвишава сегашното, според което всеки потребител може да копира и интегрира избрано видео в собствения си сайт.
Сега YouTube ще позволи на всеки, който разработва сайт или програма, свързана с интернет, да качва видео директно в YouTube. Те ще могат да се абонират за ново видео (video feeds), коментари, отговори или списък с предпочитано видео (playlists) от YouTube.
Този ход е по подобие на скорошно решение на Yahoo! , с което интернет компанията предостави по-пълен достъп до своя сайт за споделяне на снимки Flickr. Благодарение на това програмистите ще могат да интегрират функционалности от Flickr на други сайтове.
С новата инициатива на YouTube дизайнери и програмисти ще позволяват на потребителите да поставят рейтинг на видеоклиповете или да ги добавят към списък с предпочитани линкове (favorites), интегриран на сайта им.
Наред с това те ще могат да персонализират и контролират софтуера за видео Macromedia Flash на Adobe Systems Inc, с помощта на който се гледат видеоклиповете. Програмистите ще могат да създават “неформатиран” видео плейър – видео прозорец, който няма менюта и бутони, за да могат да изработят свои собствени плейъри.
Тези функционалности, които свободно се персонализират, могат да бъдат използвани в комбинация с други, въведени миналата година, които позволяват видео съдържание да бъде гледано на други сайтове, както и търсене на видео в YouTube.
С добавянето на функционалности на YouTube към други сайтове програмистите могат да позволят на потребителите си да публикуват видео директно от своите мобилни телефони, или да споделят видео на даден сайт по начина, по който биха могли да го правят ако бяха на YouTube.


Тагове:   YouTube,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1992133
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031