Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2007 16:35 - Политик в Мрежата
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1181 Коментари: 0 Гласове:
0



До изборите за първите български евродепутати остава 1 седмица. Предизборната кампания е в сила отдавна – традиционна и в познат ни до болка формат.
 
Някои от бъдещите евродепутати обаче навреме са усетили, че могат да използват стария и изпитан метод на убеждаването, като паралелно с това внесат нотка на иновативност в общуването си с аудиторията. 

Пренасянето на усилията за печелене на гласове във виртуалното пространство засега не е довело до двубои тип „Матрицата“, но  никога не е късно и това да стане традиция преди избори.
 
Така някои от бъдещите ни представители в Европейския парламент започват да използват новата медия Blog.bg за своите послания, при това доста умело.

Засега не е ясно дали някой им е подсказал да го направят, защото е модерно и  достига до хиляди потенциални избиратели, или те самите са активни блогъри – но това ще може да прецените и сами.

Най-посещаваният блог на кандидат е този на Николай Младенов –  близо 12 300 читатели са разгледали неговите разсъждения за живота и политиката, 113 от тях са коментирали написаното. Съвсем искрено би могло да се каже, че Младенов доста се е постарал.

Със  здрасти и  „добре дошъл“ ни посреща друг негов колега, решил да превзема Страсбург чрез Blog.bg – Петър Славов.

Със снимка, на която стои до мощен мотор "Yamaha Bulldog" – което е „синя идея“ според него, а освен това и като върл фен на Левски, той е привлякъл вниманието на 2500 читатели, 50 от които са коментирали сините идеи.

Петя Ставрева пък признава в своя личен виртуален дневник, че е  "земеделецът в листата на ГЕРБ". Определя се като опозиционерка. За нея слабото място на тройната коалиция  е ...., е може и сами да го прочетете. В рзсъжденията й намира място и Румен Овчаров, а всичко това й е донесло 2333-ма читатели.

От Ренета Рашкова, която е кандидат за евродепутат от листата на ГЕРБ, става ясно, че е против закон за проституцията и че първи опит да узакони този занаят прави ДПС. Идеята й са разбрали още около 1500 души.

Интересен подход към блога са намерили и политиците от ДПС. Филиз Хюсменова, Мариела Баева и Метин Казак са поставили единствено свои снимки там - наистина добри, но те не са придружени от нито една дума творчество. Очевидно и тримата са възприели идеята, че блогът е „личен дневник“ прекалено лично...

И тъй като в техните дневници посетителите няма какво да прочетат, те поне биха могли да гласуват за най-добра снимка. В тази класация победител е Филиз Хюсменова със 120 гласа, следвана от Мариела Баева с 81 гласа и Метин Казак – с 80 гласа.

В BLOG.bg е и Душана Здравкова, която дава мнение за Баташкото клане и силните фигури във ГЕРБ. Близо 600 човека са намерили това за занимателно и са посетили дневника й.

Интересни думи използва и Стефан Кондев. В своето виртуално обръщение той казва:

Аз, Стефан Атанасов Кондев, вярвам, че, като част от процеса на ЕВРОЛЮЦИЯ, моята мисия е да упражнявам натиск върху политиците в България!

Прочетен от близо 3000 ЕВРОБЛОГЪРИ,  кандидатът очевидно е намерил добра подкрепа в личните си разсъждения!

Всички тези примери са показателни ако не за друго, то поне за това, че кандидатите за евродепутати наистина се стремят да стигнат до максимално широка аудитория.

Навлизането на властта в блог пространството и възприемането на принципа на пряката комуникация с избирателите очевидно се превръща в практика за България, а от това печелят и двете страни – и държавниците, и аудиторията им.

Защото на всички е ясно, че свободното общуване е един от ключовите фактори за успех на всички политици. И чрез Blog.bg, който е удобна медиаторска платформа за този тип комуникация, може спокойно да се каже, че половината им работа е свършена. Останалото си е в техни ръце.



Тагове:   Мрежата,   политик,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1992188
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031