Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2007 11:49 - От Investor.bg - Google навлиза в телевизионната реклама
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1705 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2007 23:32


Офлайн амбициите на Google вече пораждат опасения, че деветгодишната компания ще помете традиционните медии в натрупването на все повече власт

Google Inc. ще продава и избира някои от рекламите, които излъчва щатският оператор на сателитна телевизия EchoStar Communications Corp., който има 13,1 млн. абонати, съобщи AP. Това е поредният опит на лидера в онлайн търсенето да разшири маркетинговото си влияние извън сферата на интернет.

Благодарение на обявеното във вторник партньорство Google се надява да докаже, че автоматизираната формула, която управлява процъфтяващата му онлайн рекламна мрежа, може да работи успешно и в традиционни медии като телевизията.

„Вярваме, че много от принципите в интернет са приложими и в телевизионния бизнес“, твърди Кевал Десаи, отговарящ за телевизионната реклама в Google.

Базираната в Маунтин Вю компания е започнала да тества чрез локалния доставчик на кабелна телевизия Astound Broadband телевизионната рекламна система в около 25 хил. домакинства в Конкорд, предградие на около 30 мили от Сан Франциско, но още не е решила кога ще започне да разпространява реклами в мрежата на EchoStar.

По-ранните опити на компанията да навлезе в сферата на радио и печатната реклама не й донесоха големи финансови успехи. Онлайн рекламата на практика формира изцяло приходите на Google за изминалата година в размер на 10,6 млрд. долара.

Партньорството със сателитната мрежа на EchoStar, вторият по големина щатски оператор на сателитна телевизия, ще даде по-добър достъп на Google до пазара на телевизионна реклама в САЩ, който възлиза грубо на 60 млрд. долара.

За да се превърне в значителен фактор в телевизионната реклама обаче, интернет гигантът ще трябва да разшири обсега си, като подпише подобни споразумения за разпространение с други доставчици на кабелна и сателитна телевизия, е мнението на експерти от сектора.

Двама от най-големите доставчици на кабелна телевизия в САЩ - Comcast Corp. и Time Warner Inc. вече имат споразумение с Google за част от рекламните им приходи онлайн. Нито един от тях засега не е заявил желание да повери телевизионната си реклама на Google.

Офлайн амбициите на Google вече пораждат опасения, че деветгодишната компания ще помете традиционните медии в натрупването на все повече власт. Закупуването на лидера сред сайтовете за видео съдържание YouTube миналата година за 1,76 млрд. долара от страна на Google засили страховете в телевизионната индустрия. Това породи и реакция от страна на NBC Universal и News Corp., които обявиха, че ще пуснат конкурентна онлайн видео мрежа това лято.

Плановете на Google да продава телевизионни реклами създава „фундаментален конфликт на каналите“, коментира Ник Грауф, изпълнителен директор на Spot Runner Inc., която вече продава таргетирана телевизионна реклама.

Автоматизираната система за телевизионна реклама е огледало на системата на Google за онлайн реклама с една ключова разлика.

Рекламата в интернет е обвързана с конкретни ключови думи, които се ползват при търсене, или зависи от съдържанието на конкретен сайт.

Телевизионните реклами на Google няма да бъдат толкова лични, защото ще бъдат насочени по-широко към конкретни демографски групи, региони и програми по някой от 125-те сателитни канала на мрежата.

Всеки ден Google ще анализира анонимни данни, подбрани от абонатите, и ще издава фактури на рекламодателите само за тази част от зрителите, които са гледали рекламата определено време. Минималното количество време, за което ще се плаща, не се уточнява.

Възможността бързо да се анализира колко домакинства са гледали конкретна реклама е сред основните предимства на системата на Google, коментират експерти.



Тагове:   BG,   Investor,   google,   навлиза,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1999247
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930