Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 12:07 - Блогъри от Blog.bg издават своя книга с поезия
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 13637 Коментари: 11 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Група блогъри от най-посещавания сайт Blog.bg предстои да издадат първата по рода си стихосбирка, създадена изцяло в бългаското блог пространство.

Проектът "Поезията - моят живот" стартира в началото на месец май под формата на онлайн конкурс, срещащ творбите и размислите за поезията на автори, избрали блога за своя трибуна. В подготовката му, като съ-автори, ще се включат всички желаещи блогъри, давайки предложения за подредбата на съдържанието, редакция, илюстрация, съвети.

Идеята за стихосбирката "Свободни поети в blog.bg - Поезията-моят начин на живот" се ражда и развива с общите усилия на блогърите henzelski, ka4ak, cornflower, kleopatrasv, pegas08. По думите на един от главните инициатори - Владимир Качаклиев (www.ka4ak.blog.bg), това е начин "анонимни хора със свободна мисъл да демонстрират силата на свободния дух".

За официална премиера на книгата и връчване на наградите от конкурса е избран нос Шабла и денят 1 юли - July Morning.

Блогърската активност около различни каузи не е новост за Blog.bg. Голяма популярност преди година придоби т.нар. "Инициатива за повече от три дни". Тя обедини блогосферата около случая с изчезналия  при пожара във влака София-Кардам Даниел Вичев и си постави за цел оказване на помощ на българи в беда.

От своя страна блогърът "За прехода" издаде през месец април своя книга-блог - "За прехода".

Сайтът Blog.bg стартира през февруари 2006 г като част от портфолиото на интернет групата Инвестор. Към момента блоговете в Blog.bg са повече от 50 000, а постингите надвишават 220 000.



Гласувай:
1



1. baletlnetpepas - Браво бе!
10.06.2009 12:21
инвеститор беге, Браво! Възхитен съм от информативността на вашия пост! Само една градивна (надявам се) критика!
Напишете статия и за най-качествения блогър-моя милост!
цитирай
2. sowhat - няма как да болдна някои думи
10.06.2009 12:58
но това нещо е залегнало в правилата за регистрация в блога

Споразумение за ползване
Споразумението за ползване и неговите условия се отнасят за всички потребители на Blog.bg.
Blog.bg е портал, предоставящ услугата хостинг на блог. Ползването на услугата е безплатно. Услугата, предоставяна от Blog.bg, се предлага "във вида, в който е"..
Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.
Същите изисквания се отнасят и за информацията, разпространявана чрез системата за лични съобщения на Blog.bg.
Като потребител на Blog.bg вие се съгласявате да не публикувате и разпространявате материали, текстове и/или изображения в разрез със закона за авторското право и сродните му права.

подчертавам всички потребители и закона за авторско право.
след доказано нарушаване на авторското право от блогъра kleopatrasv , какви мерки ще предприеме инвеститор бг , след като вие сте създали споразумението за ползване?
цитирай
3. ibg - до sowhat
19.06.2009 09:47
Здравейте sowhat,

Във връзка с вашето запитване относно блогърът kleopatrasv и мерките, които Инвестор БГ смятате, че трябва да предприеме, бихме искали да Ви уведомим за следното.

Случаят с kleopatrasv е отблизо следен от екипа на Blog.bg. Считаме, че след като потребителят по свое желание изтри всички постинги в блога си, за които се смята, че са копирани от други потребители, Инвестор като компания не е нужно да се намесва и да взима страна.

В момента блогърът kleopatrasv отново публикува съдържание в блога си. Ние като компания не можем да отговаряме за съдържанието на блоговете на всички потребители в сайта, които в момента са над 50 000. В същото време обаче, ако считате, че има доказано нарушение, не се колебайте да обърнете внимание на екипа на Блог.бг на e-mail blog@investor.bg или на лични съобщения.

Благодарим за сигнала и за разбирането!

Поздрави

цитирай
4. cornflower - а моята жалба срещу lidis?
20.06.2009 14:21
http://lidis.blog.bg/novini/2009/06/06/do-cornflower-blog-bg-i-vsichki-blogeri.345212

http://lidis.blog.bg/poezia/2009/06/10/poeziiata-diktat-za-jivot-art.346969

Отправили сте й твърде безобидно `предупреждение`, което звучи даже поощряващо.
Протестирам за правата си тук, след като постингите не са изтрити!
Моля, чакам намесата Ви!
цитирай
5. ibg - До cornflower
22.06.2009 09:56
Здравейте,

Блогърът lidis бе предупреден няколко пъти от екипа на Blog.bg и в момента е с активен бан от начална страница - наказание, което считаме за уместно за момента.

Тъй като директно изтриване се прилага само в по-редки случаи, се дава право на блогърът сам да изтрие проблемният постинг в рамките на 24 часа, след което се взимат мерки.

В случая с lidis, единият постинг е написан с насмешка, но не се упоменават конкретни имена или личности. Другият постинг е изтрит.

Моля, ако има неразбирателства между блогъри, те да не стават на страниците на блоговете, тъй като Blog.bg не е арена, а Инвестор като компания няма да вземе страна в спора, освен ако не се стигне до грубо нарушение на правата на някой от потребителите. За момента Инвестор напълно подкрепя решенията на модераторите в Blog.bg и при нужда от последваща комуникация по този случай, запитванията Ви ще бъдат прехвърляни към тях.

Благодарим за разбирането.

Поздрави
цитирай
6. cornflower - Моля ви,
22.06.2009 18:29
да изтриете и този постинг, където след снимките Лидис се гаври с името ми!
Моля, прочетете постингът до края!
http://lidis.blog.bg/novini/2009/06/06/do-cornflower-blog-bg-i-vsichki-blogeri.345212
Моля Ви, за да не потърся на друго място правата си!
Това не е просто `неразбирателство`, а нападки от една личност, която е известна с интригите и гаврите си в блога!
Аз не нападам никого, аз се защитавам и не мога да подмина тази гавра!
Освен това, всеки ден съм обиждана от Лидис на лични и в коментари, по повод на това, че не тя, а аз илюстрирам сборника!
Не може една видимо неуравновесена личност с психически проблеми, да бъде поощрявана от администрацията на блога за безспокойството, което всява тук!
ПРОТЕСТИРАМ пред Блог.бг, за това, че като един от организаторите на Джулай морнинг в Шабла, получавам за награда гавра от Вас!
МОЛЯ ВИ!!!
цитирай
7. ibg - До cornflower
23.06.2009 10:10
Здравейте cornflower,

След по-подробно преглеждане на случая, стана ясно, че постингът, за който говорите, е бил изтрит от модераторите на Blog.bg още вчера. Възможно е част от постинга (линка) да се вижда при търсене в google, тъй като е индексиран. С времето тази индексация ще изчезне и постингът няма да може да бъде визуализиран по никакъв начин.

Относно личните съобщения и коментарите – за съжаление нито модераторите на Блог.бг, нито Инвестор като компания може и не би трябвало да се намесва в личната кореспонденция между блогърите. Можем единствено да Ви посъветваме да преконфигурирате настройките си за коментарите в меню „Настройки” с цел да се чувствате по-спокойно и необезпокоявано.

Поздрави и успешен ден!
цитирай
8. cornflower - ibq
23.06.2009 16:38
Благодаря Ви за отговора и взетите мерки!
Постингите са изтрити!
цитирай
9. gosho568 - до cornflower
25.06.2009 18:51
Искам да извадиш и да покажеш писмата, които Лидис ти е пращала на лични съобщения! И ако още си мислиш, че съм Лидис - не съм! Цял блог, чака да види тези писма. Човек, като пише неща, трябва да прилага и доказателства!!!
цитирай
10. анонимен - Моля ,Инвеститор.бг
26.06.2009 18:25
Да преразгледа становището си за наказанието ми наложено ми да излизам с цензура и непосочено защо ? Отношението ви към мен дава възможност на недобросъвестни блогери ,като gradtazhent i corflower да ми нанасят морални обиди и такива на семейството ми . Както и моля и разрешавам да се види в кутията ми личните съобщения ,тъй ,като никога не съм писала до нея . Държа да ми отговорите публично с какво съм опасна за блога ,а не да създавате условия за умишлени действия към мен от посочените блогери .
Oчаквам и блогерката cornflower ДА НЕ ЛЪЖЕ ,АМИ ДА ПОТВЪРДИ ТВЪРДЕНИЕТО СИ ЗА ПИСМАТА МИ С ПОСТ В БЛОГА СИ.

с уважение LIDIS
цитирай
11. анонимен - Rules for dating korean women. Friendship romances dating bride.
16.08.2011 13:10
Romantic dating songs, <a href=http://dating-rowland.vvsspeed.com/>dating rowland</a>. Adult dating absolutely free nsa.
Cheerleaders dating black players. Dating la motte, <a href=http://dating-stony-ridge.vvsspeed.com/>dating stony ridge</a>.
Transexual dating pics, <a href=http://dating-daniels.vvsspeed.com/>dating daniels</a>. Singles dating loving.
Dating sitebuilder. Amigo dating latin, <a href=http://australian-online-dating-sites.vvsspeed.com/>australian online dating sites</a>.
Teen dating does he like me, <a href=http://dating-hummelstown.vvsspeed.com/>dating hummelstown</a>. Sex dating in bowen illinois.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1991989
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031