Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2008 10:33 - Интернет – втори шанс за нехаресаните коледни подаръци
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1738 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2008 13:05


Разочаровани сте от подаръците, които сте получили за Коледа? Можете да разрешите проблема, възползвайки се от възможностите на онлайн аукционите, които се радват на огромен интерес в САЩ и Западна Европа, а вече привличат все по-голяма аудитория и в България.

Ако имате два еднакви подаръка, блуза, която е по-малка или по-голяма отколкото трябва, предмет, който не ви допада и не желаете да притежавате, лесно ще намерите купувач за тях по интернет. Достатъчно е да се ориентирате каква е стойността на подаръка, да изберете сайт и предложите малко по-ниска цена.

За да сте сигурни обаче, че ще привлечете интерес, добре е да направите по-голяма отстъпка, защото, особено у нас, пазаруването по интернет изисква организираност и търпение, така че мотивът „качество на стоката” няма да е достатъчно силен, ако не прибавите към него и „изгодна цена”.

По данни на сайтове в Западна Европа за офертите непосредствено след отминалата Коледа продаваните от потребители продукти са с между 10 и 30 на сто по-евтини от цената им в традиционните магазини. Вероятно и при тази отстъпка ще успеете да сключите сделка у нас, въпреки че и при малко по-голяма, пак ще имате изгодна сделка, при положение че въпросната стока ви е подарена.

Обикновено хората продават получени подаръци, защото не са им харесали или защото вече имат дадения предмет. Някои обаче продават, след като вече са „ползвали” подаръка – в случай например че става въпрос за книга, DVD, CD...

Все още не са известни данни от сайта eBay за тенденциите в такива „препродажби” за тази година. Информацията вероятно ще бъде обявена след няколко дни, защото манията по следколедните аукциони може да продължи и до средата на януари.

А по въпроса дали е удачно въобще да се прибягва до продажба на нещо, което си получил като подарък, от сайта Price Minister казват, че темата може да е била табу доскоро, но все повече хора харесват възможността да се отърват от стока, която не харесват, получавайки и пари за това. Разбира се, не става дума за предмети с емоционална стойност, а за вещи, от които просто нямате нужда. Ако пък просто искате да изкарате пари от даден предмет, отдавайки го под наем, можете да прибегнете и към този вариант, търсейки „наемател” по интернет. Това обаче у нас може да се окаже значително по-трудно, въпреки че такава практика се радва на успех в някои чуждестранни сайтове.



Тагове:   шанс,   нехаресаните,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1992116
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031