Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2008 12:55 - Yahoo! влиза на българския рекламен пазар в партньорство с Инвестор.БГ
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 3079 Коментари: 2 Гласове:
0



Инвестор.БГ АД влиза в партньорство с американската компания Yahoo!, стана ясно на съвместна пресконференция на двете интернет групи.

Партньорството ще позволи на Yahoo! да стъпи на онлайн рекламния пазар у нас. Сътрудничеството ще предостави много нови възможности за развитие и на Инвестор.БГ, както и допълнително разширяване на присъствието на дружеството в българския интернет.

Инвестор.БГ ще бъде партньор по процеса на продажбите на рекламно пространство в Yahoo!, като рекламните послания ще бъдат показвани на потребителите на сайта от България.

„Вярваме, че българският онлайн рекламен пазар има огромен потенциал, особено що се отнася до таргетираната реклама, каквато може да бъде осъществявана с мейл-продукти“, каза Марвин Лиао, директор Развитие на международните продажби в Yahoo!.

В страни като Великобритания делът на интернет рекламата от общия рекламен пазар е около 15% и продължава да расте. В България той е около 3% за миналата година, което ни дава увереност за големите перспективи тук, допълни Лиао. Той уточни, че сегментът на мейл-услугите според него пък дава едни от най-добрите възможности за реклама, насочвайки посланията конкретно към желания таргет. Така, за разлика от телевизията например, рекламодателят знае точно до каква публика е достигнала съответната реклама,както и до какъв брой потребители.

На въпрос ще окаже ли глобалната финансова криза влияние върху рекламния пазар от Инвестор.БГ и Yahoo! отговориха, че е възможно намаление на рекламните разходи в традиционните медии предвид затруднените икономически условия. В същото време обаче очакваното забавяне на потреблението ще засили нуждата от реклама, и то – от възможно най-ефективната, а именно тази в интернет. „От тази ситуация ще се възползват играчите, които взимат правилните мерки и насочат усилията си за увеличаване на пазарните си дялове, като тук е и ролята на съвместната работа с Инвестор.БГ“, каза Лиао.

Основана през 1994 г. със седалище в Сънивейл, САЩ Yahoo! е един от световните лидери в интернет сектора, предлагащ услуги, предпочитани от 70% от интернет потребителите. Утвърден партньор е на водещите рекламодатели и рекламни агенции в световен мащаб. Към момента Yahoo! достига до 580 млн. потребители месечно на 38 пазара по света. Сред най-популярните продукти на компанията са сайтът за хостинг на изображения Flickr, втората по големина търсачка в Мрежата – Yahoo!, и комуникационните платформи Yahoo!Mail и Yahoo!Messenger.

С партньорството си с Yahoo! Инвестор.БГ АД на практика прибавя и силна поща с голямо присъствие в България към съществуващото си портфолио от продукти, което досега включва общо 17 проекта. Това са медийните сайтове Investor.bg, Dnes.bg, Tialoto.bg, Automedia.bg, Puls.bg, Blog.bg, Teenproblem.net, Gol.bg, Nasamnatam.com, Rss.bg; порталите за онлайн услуги Start.bg, Netkelner.bg, Snimka.bg, Aha.bg, Mp3.bg, Start.web.tr (насочен към турските интернет потребители), сайтът за търсене и предлагане на работа Rabota.bg и социалната мрежа Zip.bg.  




Тагове:   Yahoo,


Гласувай:
0



1. viovioi - много добре!
15.10.2008 13:29
Голям бизнес е, признавам Ви го!
цитирай
2. kalinvv - Искаме yahoo на български
18.10.2008 18:10
Ползвам яху пощата и тя е наистина най-добрата - с абсолютно неограничено пространство. Не може ли партньорството да повлияе и в тази посока - да имаме български интерфейс на яху пощата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1992040
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031