Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2008 11:23 - Социални мрежи за инвеститори в имоти
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Социалните мрежи превзеха интернет с щурм. Познати, които не са се виждали с години, се срещат отново и правят нови запознанства чрез сайтове като MySpace и Facebook, както и българския Zip.bg от портфолиото на Инвестор.БГ.

Понякога инструментите на социалните мрежи се използват не само за общуване, но и за обучение на инвеститори и тяхното взаимно свързване. Сайтове като BiggerPockets, Flipping Pad и Black Widow Network пренасят функционалностите на социалните мрежи в сферата на инвестициите в имоти, пише NuWire Investor.

BiggerPockets.com е създаден през август 2004. „Исках да създам сайт, който да помага на хората при образованието им и да не се опитва да им продаде нещо“, обяснява Джошуа Доркин, създател и изпълнителен директор на BiggerPockets.

Страхът често възпрепятства новите инвеститори. В комбинация с липсата на знания страхът от провал може да откаже по-неуверените начинаещи инвеститори. Ако пък рискуват без необходимите знания или помощ, може да се стигне до финансова катастрофа. Именно тук е функцията на социалните мрежи за инвеститори в имоти, които дават достъп до съветите на по-опитни играчи или възможност за потенциално партньорство.

„Съветваме новите инвеститори да си изготвят план и да си поставят цели и да са наясно как ще успеят. Ако не го направят, честно казано, членовете на сайта ще ги сдъвчат и изплюят“, казва Доркин.

В замяна на споделянето на опита си, по-старите инвеститори получават възможност да работят в мрежа и да правят потенциални сделки чрез връзки от сайта. Членовете на Black Widow Network пък имат възможност да получават мейли за сделки, подходящи точно за тях на базата на предварително конкретизирани предпочитания.

Освен всичко останало, социалните мрежи държат инвеститорите осведомени за потенциални измами и им помагат да се справят с тези ситуации или да ги избегнат напълно. Когато компания от Атланта измамила много хора, използвайки схема на Понци – вид пирамида, кръстена на Чарлс Понци, BiggerPockets се превръща в мястото, където потърпевшите се събират виртуално, за да споделят историите си и да следят развитието на случая. Чрез сайта те ще бъдат информирани и кога ще си получат обратно парите. „Има 1548 постинга в дискусията за тази пирамида, която е била посетена над 300 хил. пъти“, казва Доркин.

Често членството в такива сайтове е безплатно, което им дава известно предимство пред други образователни опции като семинари и курсове. „Знам колко пари дават хората, за да навлязат в сферата на имотите и мотото ни винаги е било защо да ги караме да плащат, ако можем да спечелим по друг начин”, твърди Доркин. Основният източник на приходи на BiggerPockets е рекламата.

Членството във Flipping Pad и BiggerPockets е безплатно, както и това в Black Widow Network, но последният има и платена форма, която дава допълнителни функционалности като достъп до мрежи, свързващи доставчици на услуги и изпълнители.



Тагове:   мрежи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1998660
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930