Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2007 12:48 - Легалният даунлоуд на музика на чужди изпълнители стартира и в България
Автор: ibg Категория: Технологии   
Прочетен: 1189 Коментари: 0 Гласове:
0



За първи път потребителите в България ще имат възможността да теглят легално от интернет музика на чужди изпълнители. Това стана възможно, след като музикална компания “Ка мюзик плюс” и уебсайтът www.mp3.bg сключиха договор за съвместна работа.  

По този начин голяма част от каталога на “Ка мюзик плюс”, вече ще бъде достъпен за легален даунлоуд от българските потребители и феновете на модерната музика. Това е уникална за българския музикален бизнес инициатива. Mp3.bg е първият български сайт, който ще продава легално лицензна музика в интернет, а “Ка мюзик”, от своя страна, се превръща в първата българска музикална компания, която предоставя своите парчета за платен даунлоуд. По този начин продажбата на музика в България започва да се доближава все повече до световните стандарти в индустрията, като това е и крачка напред в борбата с пиратството на интелектуална собственост.

От Mp3.bg коментираха: “Изключителна стъпка напред е, че феновете ще имат легална алтернатива да закупят истински дигитален сингъл с всичките му ремикси и то на много по-ниска цена - 6 лева за 10-12, че и повече песни.

Закупувайки цял албум, отново ще ви излезе по-евтино, отколкото да си го купите от магазина, да не говорим, че всичко е на един клик разстояние с мишката и отнема минута-две.”

Според условията на Mp3.bg, плащанията могат да се извършват по три начина – чрез sms, кредитна карта, или системата e-pay. Това позволява на всеки потребител да сваля музика от интернет бързо, достъпно и законно.

След подписването на договора управителят на “Ка мюзик плюс” Вълчо Калудов коментира: “Ка мюзик плюс” беше първата музикална компания в България, която издаде лицензен диск. Ние бяхме и първите, които пуснахме риъл тонове (real ton) за мобилни апарати. За нас е изключителна чест да бъдем и първите в България, които предоставят каталога си с лицензна музика за легален даунлоуд. Това е естествената крачка напред за музикалния бизнес в България, която е полезна за всички – фенове, медии, изпълнители и музикални компании”.

Освен това някои албуми от каталога на “Ка мюзик плюс” ще бъдат предлагани ексклузивно в Mp3.bg, и дори няма да бъдат издавани на CD в България. Въпреки това тяхната цена ще бъде доста по-ниска отколкото, ако албумът се закупи в музикален магазин. Специално за диджеите и феновете на ремиксите ще се предлага и пакет от цели сингли, който включва всички преработки и миксове към парчето, отново на изключително изгодна цена.

Сред изпълнителите на Ка Мюзик са артисти като Моранди, Pakito, Erick E, David Vendetta, Yarabi, Alex Gaudino, Fedde Le Grant и др.

Mp3.bg е част от портфолиото на интернет компанията Инвестор.БГ АД, в която влизат още сайтовете Investor.bg, Dnes.bg, Tialoto.bg, Gol.bg, Automedia.bg, Blog.bg, Start.bg, Aha.bg, Zip.bg, Snimka.bg, Netkelner.bg, Rabota.bg, RSS.bg, Teenproblem.bg. Към момента на днешната борсова сесия акциите на Инвестор.БГ добавят към стойността си 4,45% до средна цена от 17,61 лв. за брой.




Тагове:   България,   музика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ibg
Категория: Бизнес
Прочетен: 1997564
Постинги: 285
Коментари: 380
Гласове: 858
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930